Mikropigmentointi


Puuterinen kulma- ja huulipigmentointi

Mikropigmentointi on tatuointia kevyempi ja luonnollisempi keino ehostaa omia kulmakarvoja ja huulia. Sillä voidaan korostaa kadonnutta huulen rajaa ja muuttaa huulen sävyä. Kulmakarvojen muotoa voi hieman muuttaa ja omaa sävyä tummentaa. Huulten ja kulmien muodot ja värit suunnitellaan yhdessä. Lopputuloksessa pyritään luonnollisuuteen.

Hoitokertoja tarvitaan yleensä kaksi halutun lopputuloksen saavuttamiseksi. Väri viedään koneella steriiliä neulapäätä käyttäen ihon ylempiin kerroksiin. Iho puudutetaan ennen aloittamista ja hoidon aikana puudutusta lisätään. Väri on aluksi tummempi ja vaalenee n. viikossa. Huulet ovat myös jonkin verran turvoksissa vuorokauden verran. Uusintahoito tehdään 4-8 viikon kuluttua.

Jos harkitset huulien täyteainehoitoa, ota ensin pigmentointi ja vasta myöhemmin täyteaineet. Huulten raja saattaa hävitä tai sitä saattaa olla hankalampi hahmottaa oikeaan paikkaan, jos huulia on täytetty lähiaikoina.

Ennen hoitoa:

Älä juo kahvia, tai muitakaan kofeiinia sisältäviä juomia  toimenpideaamuna. Älä myöskään ota buranaa tai muita verta ohentavia lääkkeitä. Edellä mainitut vauhdittavat verenkiertoa  ja  saattavat  siksi lisätä  mustelmien syntymistä, turvotusta ja verenvuotoa. Huulia olisi hyvä kuoria ja rasvata ainakin viikon ajan ennen pigmentointia. Ihon kuivuus saattaa vaikuttaa värin pysyvyyteen ja tasaisen lopputuloksen saavuttamiseen. 

Milloin hoitoa ei voi tehdä:

- raskaus
- imetys
- krooninen sairaus ( vain lääkärin luvalla)
- infektio tai kuume
- sädehoidosta alle 1,5 kk
- herpes ( ota estolääkitys)
- verenohennuslääkkeet
- penisilliinikuuri (pigmentti ei tartu)
- ruusufinni, hemangiooma tai syntymämerkki hoidettavalla alueella
- mustelma tai turvotus hoidettavalla alueella
- kysta tai muu nesterakkula hoidettavalla alueella
- akne, ihottuma tai tulehdus
- huulien täyteaineen laitosta alle 6 kk
- hyvin ryppyinen tai halkeileva iho        

Kotihoito-ohjeet:
- ei aurinkoa, solariumia, uimista tai saunoimista viikkoon- ei hikiliikuntaa 3-4 vrk  

- älä raavi- älä käytä mitään muuta voidetta kun jälkihoitovoidetta 4-5 vrk

Lisää kuvia Marian tekemistä kulmista ja huulista löytyy Ins­ta­gra­mis­ta.